Veiligheidsbrief    |    Routebeschijving    |    Reserverings voorwaarden

Kasexcursie

 

Programma, ruim 2 uur (starttijd naar eigen wens in te vullen):

Ontvangst bij kwekerij Barendse-DC, ’s werelds grootste kwekerij met oranje paprika's.

Bezoek energie- en waterruimte.

Koffie/thee, stroopwafel.

Presentatie Agriport A7 / Barendse-DC / Energie / Aardwarmte.

Proeverij.

Kasbezoek: Oranje paprika's en Snoeptomaatjes.

Er is gelegenheid om souvenirs te kopen.

Einde excursie. Alle gasten krijgen een gezonde lekkernij mee naar huis!

 

Kosten (vanaf 12 personen):

€15,- p.p. standaard excursie 

€16,50 p.p. met lekkers van de bakker bij de koffie

€17,50 p.p. Zakelijke privé excursie (in een andere taal en/of zonder aansluiting van andere gasten)

 

* Het oogstseizoen in de paprikakas is van half maart tot half november.

Tomaatjes worden jaarrond geoogst.

 

Direct reserveren? klik hier

 


Wat kunt u verwachten?

 

Een gezellige en leerzame excursie 

Voor een excursie wordt u ontvangen en welkom geheten in ’s werelds grootste kas met oranje paprika’s. Tijdens de indrukwekkende rondleiding komt u in de energieruimte, de waterruimte en in de enorme kwekerij waar zo’n 30.000 kilo paprika’s op een dag worden geoogst! U ervaart met eigen ogen hoe de hyper moderne tuinder zijn product teelt met oog voor mens en milieu en met de nieuwste technische snufjes. Er gaat een wereld voor u open!

 

Een presentatie 

Een presentatie over Agriport A7 en kwekerij Barendse-DC maakt de excursie compleet. In de mooie bedrijfskantine van de kwekerij, onder het genot van een heerlijk kopje koffie, ziet en hoort u een enthousiaste en boeiende presentatie. Uw gids vertelt aan de hand van slides en video's over de geschiedenis van het (familie-)bedrijf, de milieuvriendelijke teelt en het duurzaam gebruik van energie d.m.v. van aardwarmte en WKK’s. Ook hoort u over de samenwerking in het gebied Agirport A7 en over de komst van het datacentrum van Microsoft. En natuurlijk komt u van alles te weten over het bijzondere product en proces van de oranje paprika van bloemetje tot op uw bord.

 

Nuttige informatie:

 

Voor wie?

Bedrijven, studieclubs, families, vrienden, studenten, reisgezelschappen, buitenlandse groepen; de gidsen van Bezoek Agriport zorgen voor een passende, interessante, gezellige en onvergetelijke excursie voor groepen van 12 tot 100 personen. Individuen of kleine groepjes kunnen, indien mogelijk, aansluiten bij een andere groep, of inschrijven op de inschrijfdata.

 

Wanneer begint de excursie?

Excursies kunnen zowel ’s ochtends als ’s middags plaatsvinden. U kunt zelf aangeven hoe laat u bij voorkeur de excursie wilt starten.

 

Veiligheid

 I.v.m. de (voedsel-)veiligheid moeten alle bezoekers aan de kas een veiligheidsbrief lezen en ondertekenen. Na reservering krijgt u deze brief per mail toegestuurd. De veiligheidsbrief kunt u hier vinden. Om onnodig excursietijd te verliezen zou het fijn zijn als de brief vóór de excursie gelezen en ondertekend is.

 

Toegankelijkheid voor rolstoelen of rollators

In de kas van Barendse-DC zijn geen drempels. Er is een toilet met verhoging en armsteunen. Standaard staan er twee rolstoelen voor bezoekers in de kas. De langste loopafstand is 400 meter. Graag horen wij vooraf of u gebruik wilt maken van één van onze rolstoelen. Dan zetten wij ze bij ontvangst voor u klaar.

 

Kinderen

Bezoek Agriport is ook leuk voor scholen of gezelschappen met kinderen. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar hebben wij een leuke quiz/speurtocht door de kas. (Ook volwassenen vinden deze quiz vaak leuk om te doen!). Kinderen worden betrokken bij de presentatie. Er is kleur- en tekenmateriaal en limonade. Kinderen 0-6 jaar zijn gratis. Kinderen 6-12 jaar €6,50 p.p. 

 

Kleine groep of individue

Voor kleine groepen of individuen organiseren wij speciale inschrijfdagen, zie inschrijfdata. Als kleine groep of individue kunt u ook aansluiten bij een andere groep. Een prive-excursie is ook mogelijk, dan betaalt u een minimum bedrag voor 12 personen. 

 

Bekijk één van onze combinatie ideeën in de buurt: