Veiligheidsbrief    |    Routebeschijving    |    Reserverings voorwaarden
Nederlands

Bezoek Agriport & Zuiderzeemuseum

Combineer een kasexcursie bij Agriport A7 met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

 

Het Zuiderzeemuseum vertelt het verhaal van mensen die vroeger aan de Zuiderzee, het huidige IJssel- en Markermeer woonden.

 

Ervaar het dagelijks leven van vóór de Afsluitdijk (1932) en beleef op een ontspannen manier hoe mensen vroeger rond, met én van de Zuiderzee leefden.

 

In het openluchtmuseum staan huizen en gebouwen die oorspronkelijk in dorpen rondom de voormalige Zuiderzee stonden. De ambachtslieden doen werk dat tegenwoordig niet meer bestaat of radicaal is veranderd. Wie weet nog wat een zeilmaker, een visroker en een kuiper precies deden? Door de demonstraties wordt er een impressies gegeven van het leven en werken langs de vroegere Zuiderzeekust. In het binnenmuseum worden, voor zowel families als kunstliefhebbers, verschillende exposities georganiseerd. De schepenhal vol historische boten is zeker een bezoek waard.

 

Maak uw bezoek extra boeiend met een rondleiding door een gids. Zij neemt uw groep gedurende één uur mee op reis door de tijd en vertelt hen verhalen over het leven van 100 jaar geleden. De rondleidingen zijn mogelijk in diverse thema’s en talen. 

 

Bekijk één van onze combinatie ideeën in de buurt: